Maurieske

Tegenvaller

De eerste volle week van 2016 was met name sportief gezien een enorme tegenvaller. Had er na de eerste drie dagen van 2016 enorm veel zin in!

Maandag 4 januari

appelig-voelenOp de allereerste werkdag van het jaar volle goede moed en vol energie op weg naar Tilburg, de drukte op de A58 viel gelukkig mee. In de vroege ochtend dacht ik ook al aan de krachttraining die in de avonduren op me zou wachten. Lekker even een uurtje buiten bezig zijn. Alleen verdween dat goede gevoel en het verlangen naar de training in de loop van de dag. Ik begon me een beetje “appelig” te voelen (een kreet van een van mijn jeugdidolen Stoffel de Schildpad). Eenmaal weer thuis in Eindhoven, totaal geen eetlust en een knallende hoofdpijn. Ben dan ook niet meer verder dan de bank en mijn bed gekomen …… Helaas geen training ….

Dinsdag 5 januari

Kan niet zeggen dat ik een goede nachtrust heb gehad maar ik voelde me al beter als de avond tevoren. Kortom niet “ziek” genoeg om thuis te blijven. Gewoon gaan werken dus! En gelukkig ging het in de loop van de dag steeds beter. Ik zag dan ook geen enkel probleem om ’s avonds mee te doen aan de core-stability training onder leiding van fysio Ruud. Het was al weer de voorlaatste les in een serie van 8. En het ging niet eens onaardig. Voelde wel dat ik niet 100% fit was, maar ik kon wel gewoon lekker meedoen. Na afloop nog wat kantine zaken. Thuis nog wat huishoudelijke karweitjes opgeknapt en proberen op tijd te gaan slapen.

Woensdag 6 januari

Een gebroken nacht …. En spierpijn bij het opstaan …. Maar kwam dit nu door de training van een avond eerder of had ik toch wat koorts? Denk dat het een combinatie was. De thermometer gaf een lichte verhoging aan en de spierpijn zal ongetwijfeld voor een deel het gevolg zijn geweest van een paar “nieuwe” oefeningen tijdens de core training. Maar al met al leek het me niet verstandig om ’s morgens (op mijn vrije dag) naar de atletiekbaan te gaan om daar met de groep van trainster An mee te doen. In plaats daarvan wat huiswerk gemaakt voor de trainerscursus basis looptrainer 3. Om toch nog een beetje beweging te krijgen was het de bedoeling om naar moeders te wandelen, maar toen ging het heel hard regenen ….

Donderdag 7 januari

Ook vandaag was het kwakkelen. Heel veel twijfel, wel trainen, niet trainen, wel trainen, niet trainen, etc ….. In de vervelende A58 file op weg naar huis de knoop doorgehakt om naar de training te gaan. En ik ben gegaan! Alleen niet om te trainen, maar om even te gaan kijken!

Vrijdag 8 januari

Een lamlendig dagje. Diverse problemen op het werk en eenmaal thuis alleen maar bank hangen en rusten.

Zaterdag 9 januari

De vierde cursusdag voor de trainerscursus basis looptrainer 3. Viel niet mee om mijn aandacht er bij te houden. Bij het praktijk gedeelte de boel vanaf de zijlijn bekeken.

Zondag 10 januari

Had graag meegedaan aan de cross in Netersel, maar ik durfde het nog niet aan. Voel me al wel een stuk minder appelig dan aan het begin van de week, maar om te gaan sporten zag ik dus nog niet zitten. Ben wel naar Netersel gegaan om te genieten van de heerlijke buitenlucht en om wat foto’s te maken bij de cross: klik hier voor de resultaten. Nu maar hopen dat het de komende week weer verder de goede kant op gaat!