Maurieske

Bitterballen

Zondag 16 augustus 2015

bitterballen2De weersvoorspellingen voor vandaag waren bar en boos. Het zou de hele dag gaan regenen. Geen optimale omstandigheden voor een fietstochtje. Maar tot onze grote verbazing was het in de ochtenduren droog en zag het er een stuk beter uit dan de voorspellingen aangaven. Na wat heen en weer “appen” besloten om het er maar op te wagen en zo stonden er om 10 uur 8 Eindhoven Atletiekers , getooid met helm, klaar om een stukje op de racefiets te gaan toeren. Het werd uiteindelijk een compleet droog ritje van een kleine 80 km. Hoewel helemaal droog is niet het juiste woord. Onderweg werd in Borkel koffie gedronken bij De Zwaan, uiteraard met een heerlijk bijpassend stukje aardbeien vla.

De koffie was echter niet het enige vocht wat we tot ons hebben genomen, want vlak voordat de finish werd bereik kwam De Mispelhoef in zicht, en daar fiets je niet zomaar voorbij. Naast wijn en trappist kwamen er ook nog bitterballen op tafel …… Kortom wederom een geslaagd fietstochtje met een gezellige afsluiting ……