Maurieske

Reetje

woensdag 5 augustus

reetjeNa de mislukte looptraining van een dag eerder vandaag een nieuwe poging. Maar ook deze looptraining ging totaal de mist in. Deze keer niet omdat ik geen zin had, maar door de aanwezigheid van een verdwaald reetje op de atletiekbaan. Het beestje probeerde op allerlei manieren over het hek te komen en de uitgang op te zoeken. Het lukte met een aantal mensen ook niet om het angstige dier richting de vrijheid te dirigeren. Ook niet toen de beheerder van het sportpark een hek had verwijderd om zo een extra uitgang te creëren.  Toen is de dierenambulance gebeld. Maar die kwamen niet. Wel als ze door de politie werden ingeschakeld. Dan maar de politie bellen. En die kwamen wel……. Echter die dreven het beestje helemaal tot wanhoop en wilde de dierenambulance weer niet inschakelen. Uiteindelijk vertrok ook de politie weer, met een of andere onduidelijke reden. Ondertussen was het gehavende beest wat tot rust gekomen en was rustig gaan liggen. Het had een wond op de flank en er kwam bloed uit zijn bekkie. Wonder boven wonder kregen we het beestje te pakken. we hebben het op een zeiltje gelegd en zo samen buiten de omheining gedragen. Daar heeft het een tijdje gelegen om wat op krachten te komen totdat het ineens opstond en verdween in de vrije natuur. Nu maar hopen dat het goed komt met die kleine …..

In de middaguren dan toch maar op de fiets geklommen, want een dag helemaal niets sportiefs doen kan niet. Het werd een tochtje van 71 km. Lekker ontspannen wat kilometers maken.

Tagged on: , ,