Maurieske

De fietsmaand mei

Het is al weer een paar dagen juni, dus even terugkijken op de fietsmaand mei moet nog kunnen. In 2014 is mei tot nu toe de maand met de meeste fietskilometers. Daar staat dan wel weer tegenover dat het aantal tochtjes in mei minder was dan in maart en april. Als je de fietscijfertjes van 2014 bekijkt dan wordt dat wel duidelijk.

mauricefiets01De maand begon met een lang weekend met prima fietsweer. Zo kon het gebeuren dat ik op 3,4 en 5 mei tot een taal van 403 km kwam. Vervolgens zat het tegen met het wisselwallige weer. Vanwege de regen is mijn fiets pas weer op 15 mei uit zijn schuilplaatst tevoorschijn gekomen. Op 18 mei hebben we deelgenomen aan de Abdijtocht vanuit Valkenswaard.¬†Een tocht door een prachtige omgeving, over een helaas niet altijd “aangenaam” wegdek. De parcoursbouwers hebben waarschijnlijk een voorkeur voor klinkerwegen gehad, want er moest vele kilometers over hobbelige “slechte” wegen gereden worden. Omdat we ook vanuit Eindhoven naar startplaats Valkenswaard (en terug) zijn gereden stond de kilometerteller bij thuiskomst op ruim 199 kilometer. En wat doen je dan? Inderdaad, nog een klein rondje aan de route plakken om de magische grens van 200 te overschrijden.

Na wederom een aantal slecht weer dagen kon ik eind van de maand toch nog vrij simpel de beoogde grens van 1000 maandkilometers bereiken. Uiteindelijk werden het er 1129 verdeeld over 11 ritjes. Een overzicht van die ritjes kun je hier bekijken

Tagged on: