Maurieske

Geen fietsweer, dan maar lopen ……..

bostraining10meiWat heeft Pluvius een enorme invloed op mijn weekend gehad! Waar het de bedoeling was om minimaal 200 kilometer te fietsen bleef de teller op exact nul staan! Ik vind fietsen leuk, maar om uren in de regen rond te toeren is geen pretje. Daarentegen vind ik hardlopen in de regen helemaal niet erg. Dus wat is er dan mooier om bij slecht weer te gaan hardlopen en de fiets weer uit de schuur te halen als het mooi weer is …. Zaterdagochtend  bij Eindhoven Atletiek maar weer eens een bostraining meegepakt. Heerlijk door de bossen en over de zandvlakte’s bij het Oud Meer hollen en na afloop met de clubgenoten genieten van een lekker bakje cappuccino bij het Joe Mann Paviljoen.  Ook de zondag zou veel regen brengen en de geplande fietstocht vanuit Tilburg werd gecanceld. Na wat rondvraag bleek dat er op zondagochtend vanaf de Hut van Mie Pils een rondje van ruim 12 kilometer zou worden gelopen. Nu heb ik die afstand dit jaar nog niet te voet afgelegd, dus dat was wel een uitdaging. Maar oh,oh, wat ging het moeizaam de eerste kilometers. Ik bungelde wat achteraan en kon mijn mede lopers met moeite bijbenen. Maar ineens na een kilometer of 8 zwoegen begon het in kilometer 9 ineens makkelijker te lopen. Het leek wel of de spieren in mijn bovenbenen plotsklaps van de fietsstand in de loopstand werden gezet. De laatste vier kilometer dan ook heel eenvoudig kunnen versnellen en zelfs de laatste kilometer binnen de 5 minuten kunnen lopen (klik hier voor de cijfertjes). Wie had dat een uur eerder gedacht? Ik niet ….. Ook nu na afloop even een lekker bakkie cappuccino, maar deze keer ook met een stukkie appeltaart er bij. Kortom niet gefietst en toch appeltaart !!!