Maurieske

Linschotenloop

LinschotenloopHet weekend zit er weer op en op een enkel negatief geluidje na heb ik er weer van genoten. Laten we dan ook maar meteen met dat negatieve geluidje beginnen. Een net 17 jarige voetballer presteerde het om, net koud in het veld, in de laatste minuten van de wedstrijd mijn favoriete clubje Roda JC in rouw te dompelen. Natuurlijk leuk voor die jongen en alle hoofdstedelijke fans, maar voor mij was het echt een enorme domper…… Gelukkig was de rest van het weekend dus wel top!

Zaterdag samen met Eindhoven Atletiek clubgenoten Brigitte en Joost naar Linschoten afgereisd om daar deel te nemen aan de Linschotenloop. Joost zou op jacht gaan naar een persoonlijk record  op de halve marathon en ik zou Brigitte assisteren tijdens haar poging een pr op de 10 kilometer te lopen. Zelf heb ik goede herinneringen aan de Linschotenloop. In mijn eerste hardloopleven heb ik er een aantal keren de halve marathon gelopen. Het was ook altijd een soort reünie van hardlopende webloggers (of waren het webloggende hardlopers?). Ondertussen zijn die weblogmeetings al lang vervangen door bijeenkomsten van Facebookers en Twitteraars. Dus ook nu waren er een heleboel bekenden. Altijd leuk om die weer te ontmoeten!

Om 13.30 ging ik als haasje voor Brigitte van start voor de 10 kilometer. De bedoeling was om in ieder geval onder de 58 minuten te lopen zodat Brigitte een nieuw pr kon noteren. Zelf was ik er van overtuigd dat een tijd onder de 55 minuten mogelijk moest zijn. We gingen voortvarend van start en met de wind in de rug gingen de eerste twee kilometers eigenlijk iets te snel. Daarom daarna het tempo iets getemperd. Vanaf kilometer 4 tot en met kilometer 7 was het ook voor de haas hard werken in verband met de straffe tegenwind. Brigitte volgde keurig en toen we met de wind mee van Montfoort naar Linschoten “vlogen” werd de verloren tijd ten opzichte van het 55 minuten schema ruimschoots goedgemaakt. Na 54 minuten en 27 seconden konden we de stopwatch indrukken en bleek dat de missie ruimschoots was geslaagd (Klik hier voor de cijfertjes)  Een uurtje later kon ook Joost een feestje vieren. Hij liep met 1.43 een mooi nieuw pr op de halve marathon!

Om een lang verhaal kort te maken, het was weer een ouderwetse gezellige loopdag, zowel voor, tijdens als na het lopen! Vanavond was ik redelijk op tijd thuis dus ben ik voor de verandering maar eens op maandag gaan trainen bij Eindhoven Atletiek. Heerlijk ontspannen bezig geweest. De plannen voor komende week hebben nog geen concrete vorm, maar op Tweede Kerstdag ga ik zeker in beweging komen. Weet nog niet waar, dat zie ik wel. De opties zijn de Kangoeroeloop in Vught, de Kerstloop in Gemert of de kerstbrunch training bij Eindhoven Atletiek.