Maurieske

Zandboscross

hcdZaterdagavond wist ik nog niet waar ik zondagochtend zou gaan lopen. Was de bestemming Reusel voor de l’Avant Sylvestrecross, of zou ik koers zetten naar het Hippisch Centrum in Deurne voor de Zandboscross? Uiteindelijk heb ik voor Deurne gekozen, simpelweg omdat ik daar nog nooit had gelopen. Aan de crosses van de Kempische Crosscompetitie heb ik allemaal al een of meerdere keren deelgenomen en dat is iedere keer weer zo’n beetje hetzelfde. Dus waarom niet een keer iets anders? Bovendien is Deurne voor mij eenvoudiger te bereiken dan Reusel. Zo kon het dus gebeuren dat ik om 10.30 op de drafbaan aan de start stond van Zandboscross. Als recreant kon je kiezen uit de korte cross (3850 m) of de lange cross (7700 m). Gezien mijn huidige vorm leek mij de korte cross een prima idee. Wel wilde ik binnen 20 minuten weer aan de finish zijn….. De eerste helft van de eerste ronde maakte ik een beginnersfout, het welbekende “te hard van start gaan”. In de tweede helft van die ronde ging ik helemaal “naar de klote” op de venijnige klimmetjes die deel uitmaakte van het overigens prachtige parcours. Terug op de drafbaan even terugschakelen en proberen weer wat te herstellen. Toen ik weer enigszins wist waarmee ik bezig was doemde voor de tweede keer het “heuvelachtige” gedeelte op. Met hangen en wurgen werd ook dit traject voor de tweede keer doorlopen. Even later ging het in een (sukkel)drafje richting finish.  En warempel, ik beëindigde de korte cross zelfs binnen de 20 minuten. Kortom, dik tevreden! Als het kan volgend jaar weer naar Deurne, want het is een prima georganiseerd evenement met een prachtige accommodatie en een mooi en pittig parcours!  Na afloop van mijn “race” de inwendige mens wat versterkt en naar de “echte hardlopers” gekeken. Heb ook nog wat foto’s gemaakt …..

slhKomende week weer proberen lekker te trainen en dan kan er in het weekend weer gekozen worden uit drie loopevenementen in de regio. Allereerst is daar de Serious Request Run in het Philips de Jong Park in Eindhoven, de Driedorpencross in Sint Oedenrode en de Sylvesterloop in Heeze. Mijn voorkeur gaat uit naar de laatste, wil daar 9 km gaan lopen. Maar goed, voor hetzelfde geld ga ik crossen in Sint Oedenrode ………