Maurieske

Niet voor niks

voorniksGisteren was het weer zover, hele volksstammen togen niet voor niks naar Geldrop (Hoewel het wel voor niks was). Opvallend was de enorme kudde Zuiderburen die aanwezig was. Persoonlijk signaleerde ik zelfs twee heuse Belgische “toeringkarren” en een handje vol motorhomes uit hetzelfde land. Naast een hoop voor mij bekende Belgen, natuurlijk ook een hoop bekende club- en landgenoten. Het hele gebeuren had ook wel iets weg van een reünie van webloggers van het eerste uur en vanzelfsprekend werden er dan ook heel wat ouwe koeien uit de sloot te gehaald. Ook leuk was het om aan een nieuwbakken trotse opa te vragen hoe het met zijn kleindochter was. Vroeger kwam er dan een ouwe versleten portemonnee te voorschijn en daar werd dan een klein zwart/wit pasfotootje uit tevoorschijn getoverd, maar nu pakt “opa” zijn telefoon en laat al swipend de mooiste foto’s van de kleine zien. Geweldig die moderne apparaten!

Dan het lopen zelf. Nadat om 10 uur de lopers voor de 21,30 en 42 kilometer waren weggeschoten door starter Andre van Linschoten (a.k.a. Andre Lindhout van Run2Day), nog even een bakkie koffie en wachten tot onze start om 11 uur. Mijn plan was om de “kleine” 10 kilometer binnen de 50 minuten te lopen en/of zo lang mogelijk kilometers te lopen van om- en nabij de 5 minuten per kilometer. De eerste 5 kilometer ging het nog allemaal prima maar daarna begon het toch wel pittige parcours zijn tol te eisen. Het werd steeds zwaarder! Maar goed, dat ben ik zelf ook geworden, steeds zwaarder … Misschien dat het daarom wel zwaarder werd… Uiteindelijk kwam ik na 50.43 tevreden over de eindstreep. Vlak voor de finish kon ik overigens nog lachen naar de camera van meneer van Linschoten.

Na afloop kwamen, onder het genot van de ondertussen wereldberoemd geworden Driebergse Appel Walnoot Cake, de sterke verhalen van onderweg los. Iedereen had helemaal voor niks enorm genoten. Het was twee niet nader te noemen dames zelfs gelukt om ondanks de overduidelijke bewegwijzering het verkeerde pad op te gaan. Maar goed dat ze komend voorjaar in Parijs achter de meute aan kunnen hollen anders zou volgend jaar de film “Lost in Paris” in première gaan….

Tagged on: