Maurieske

Witvencross

IMG_6206 (640x427)Nu ik zelf weer wat aan het trainen ben, dacht ik dat het wel leuk zou zijn om weer eens aan een crossje mee te doen. Zo kon het gebeuren dat ik vandaag om 10.00 uur aan de start stond bij de Witvencross. Maar voordat ik iets meer vertel over mijn cross rentree, allereerst de complimenten naar GVAC voor de prima organisatie. Niet alleen de organisatie was top, ook het parcours en de bijbehorende accommodatie mochten er zijn! Kortom, wat dat betreft was de 1e Witvencross een succes! Zoals gezegd stond ik om 10 uur aan de start van de “recreanten” wedstrijd. Vooraf het parcours al een keer gelopen op mijn nieuwe Salomon sloffen. Ik merkte direct dat ik meer grip had ten opzichte van mijn normale loopschoenen. Tijdens dat warmdraai rondje had ik ook al heel snel door dat het een pittige klus zou gaan worden. Het was niet echt een simpel rondje. Regelmatig wisselende ondergrond zoals gras, bospad en strand. Veel draaien en keren en dat in combinatie met een paar kleine hoogteverschillen zorgde er voor dat er gewerkt moest worden. Voor een overgewichtig iemand, zoals mijn persoontje, komt daar dan nog een extra handicap bij. Maar, al met al, ben ik reuze tevreden met de drie rondjes die ik heb volbracht. De stijgende lijn wordt nog steeds voortgezet!

Na mijn race nog even wat nakaarten met diverse andere crossers en daarna de camera gepakt om de echte cracks vast te leggen. Die foto kun je overigens hier vinden.

Tagged on: ,