Maurieske

Valkenloop

IMG_5613 (427x640)Vandaag stond de Valkenloop op het programma, een van de leukste en mooiste loopjes hier in de buurt. Ik ben er diverse keren van start gestaan, maar deze keer heb ik me beperkt tot het maken van wat foto’s (zie fotopagina). De dag begon met een enorme hoeveelheid hemelwater, maar op het moment dat  ik samen, met mijn ook van een blessure herstellende loopmaatje Henk, op de fiets koers zette richting Borkel en Schaft was het droog. Ons eerste reisdoel was café Zomerhof, de plek waar de halve marathonlopers na ruim 8 kilometer wedstrijd zouden passeren. Eerst even een bakkie koffie om daarna buiten onze eerste serie foto’s te schieten. Daarna door naar de Malpie, om daar de lopers voor de tweede keer zien te passeren en de camera’s te laten ratelen. In de Malpie was het goed uit te houden, want we stonden heerlijk in het zonnetje ons fotowerk te doen. Heel erg leuk natuurlijk, maar liever hadden we allebei deel uitgemaakt van het lopers peloton. Maar goed, dat komt vanzelf wel weer. Eerst weer lekker trainen en dan komen die loopjes vanzelf wel weer. Over trainen gesproken, de Joe Mann bostraining van gisteren verliep prima. Ik begin er weer plezier in te krijgen en het “lekkere loopgevoel” begint ook langzaam terug te keren. Kan zeggen dat ik op koers lig voor mijn 10 kilometer doel in het komende voorjaar.

glow2013Naast alle loopperikelen dit weekend, zaterdagavond ook nog even een rondje GLO W gedaan. Ondanks de gestaag neerdalende regen was het erg druk in de Eindhovense binnenstad. Eindelijk heb ik in het Philips Stadion weer eens iets fatsoenlijks gezien, dat was al weer een tijdje geleden namelijk. De laatste keer was volgens mij in juni van dit jaar toen Guus Meeuwis daar zijn Groots met een zachte G concert ten gehore bracht. Er waren weer prachtige projecten te bezichtigen langs het GLOW parcours, maar over het algemeen vond ik het ten opzichte van voorgaande edities wat tegenvallen. Het begint misschien ook wel weer een beetje “gewoon” te worden.