Maurieske

Spierpijn

Ik kon me niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst na een hardlooptraining spierpijn heb gehad. Nu kaspierenn ik dat wel! De verantwoordelijke daarvoor was Eindhoven Atletiek trainster An Rindt …….. Aangezien ik na een lange fietszomer het hardlopen weer wil oppakken en me wil gaan richten op afstanden van maximaal 10 kilometer, dacht ik dat de woensdagochtendtrainingen van An hier een prima bijdrage aan kunnen leveren. Op het moment van dit schrijven, zo’n twaalf uurtjes na de training, is die bijdrage heel erg voelbaar. Ben bang dat ik morgen als een Pinokio uit bed zal stappen, maar ik heb van de training genoten! De spierpijn is met name het gevolg van de oefeningen tijdens de warming up. Ik ben me er nu al van bewust dat ik meer van die oefeningen moet gaan doen om er weer sterker van te worden. Een ander aandachtspunt, waar ik door An heel subtiel op werd gewezen, is de omvang van mijn buik. En inderdaad, ik ben “wat” zwaarder dan een paar jaartjes geleden, maar ook daar gaat aan gewerkt worden. Maar naast dat ik zelf weer aan het trainen ben, doe ik tijdens de trainingen van An ook leuke ideeën op die ik kan verwerken in de trainingen die ik zelf geef. Die lopers zijn dus gewaarschuwd! Er is spierpijn in aantocht!